3 Wandeltips voor je eerste bergwandeling

Wandelen is een uitstekende training met weinig impact. Studies tonen aan dat het meerdere fysieke en mentale voordelen biedt. Van het verminderen van angst tot het voorkomen van osteoporose, wandelen is een buitenactiviteit die voordelen biedt die verder gaan dan schilderachtig en leuk. In tegenstelling tot wandelen op een loopband of een verhard pad, houdt wandelen meer, soms onvoorspelbare, variabelen in. Deze variabelen maken natuurlijk deel uit van wat het zo leuk maakt! Gebruik de volgende wandeltips om je eerst bergwandeling tot een groot succes te maken:

1. Begin klein en kies het juiste pad voor uw fitnessniveau.

Kies een wandeling die iets korter is dan de afstand die je normaal gesproken op een vlakke of verharde ondergrond kunt lopen. Om de tijd in te schatten die nodig is om het pad te bewandelen, bereken je een snelheid van ongeveer 2 km per uur. Bekijk vervolgens de hoogteverschillen en tel een uur op bij uw geschatte wandeltijd voor elke 1000 meter. Nadat je een of twee keer op pad bent geweest, zul je een idee hebben van welke veranderingen in afstand en hoogte goed voor je werken.

2. Maak jezelf vertrouwd met het pad.

Zodra je een route hebt geselecteerd, verkrijg je een kaart van het gebied en bekijk je de gegevens van het gebied. Op het internet, bijvoorbeeld via Google Maps kun je veel informatie vinden over de route die je gaat lopen. Let op eventuele kruisende paden waar je mogelijk een verkeerde afslag kunt maken. Als extra kun je kijken of er nog ergens een mooi uitkijkpunt is om te lunchen.

3. Bekijk het weer.

In de aanloop naar je wandeling, en nog een paar uur eerder, is het belangrijk om de weersvoorspelling in de gaten te houden. Dit geeft je waardevolle informatie over hoe je jezelf moet kleden en wat je moet inpakken. Als er bijvoorbeeld slecht weer wordt voorspeld, geeft dit je de kans om van plan te veranderen in plaats van verrast te worden op het pad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *