Himalaya gebergte

Grafische informatie

Het Himalayagebergte is een gebergte dat zich in het midden van Azië bevind. Het Himalayagebergte heeft meer dan 40 bergtoppen boven de 7000 meter en 9 toppen boven de 8000 meter hoogte. Hieronder bevindt zich ook de hoogste berg ter wereld, namelijk de Mount Everest met een hoogte van 8850 meter. De Himalaya bevindt zich in de grote landen India en China en de kleinere berglanden Nepal en Bhutan. Het uiterste westen van dit gebergte bevindt zich in Pakistan. De Himalaya is een belangrijke bron van enkele van de grootste rivieren in Azië, die honderden miljoenen mensen van drinkwater voorzien.

Het landschap

De topografische ligging en de grote hoogteverschillen in de Himalaya zorgen ervoor dat vaak over kleine afstanden grote verschillen in klimaat bestaan. Het contrast tussen verschillende gebieden is enorm en met wandeltochten door de Himalaya is dit goed te zien. Onderaan is er veel flora en fauna en is er een ware jungle aanwezig, echter zijn er ook gebieden die een woestijnklimaat hebben. Verder naar boven zult u met wandeltochten door de Himalaya merken dat het klimaat steeds kaler wordt met minder begroeiing. Daarnaast zijn er ook enkele grote gletsjers in het Himalayagebergte aanwezig. Een wandeltocht door de Himalaya is natuurlijk niet eenvoudig door de grote hoogteverschillen, maar het brengt u wel langs verschillende mooie gebieden. Deze gebieden hebben elk hun eigen klimaat en daardoor zult u een diverse en prachtige omgeving zien.