Rocky mountains amerika

Rocky Mountains

Geografische informatie

De Rocky Mountains, kortweg de Rockies, vormen een groot hooggebergte in het westen van Noord-Amerika en Canada. Het gebergte beslaat een gebied met een lengte van meer dan 3000 kilometer. Het hoogste punt van de Rockies is die van Mount Elbert op 4401 meter boven het zeeniveau. De helft van de lengte van de Rockies bevindt zich ongeveer in de Verenigde Staten en de noordelijke helft van het gebergte ligt in Canada. Het deel van de berg dat in Canada ligt is veel meer een aaneengesloten gebergte dan het Amerikaanse deel van de Rockies. De hoogste punten van de Rockies liggen in het midden van Noord-Amerika, met Mount Elbert als hoogste punt die de berg heeft. De hoogste top in de Canadese Rockies is de Mount Robson met een hoogte van 3954 meter.

Top 5 mooiste plekken in de Rockies

De Rockies is een groot gebied dat zich uitstrekt over zowel Amerika als Canada. Er zijn veel verschillende en mooie plekken om hier rond te wandelen of om te beklimmen. Hieronder worden 5 mooie plekken beschreven die de moeite waard zijn om te bezoeken:

1.Maligne Lake & Spirit Island (Canada)

Het is een van de mooiste meren in de Rockies met een bijzondere, heldere kleur en besneeuwde bergtoppen op de achtergrond die het plaatje compleet maakt. In de winter is het hele meer bevroren met een laag sneeuw erop, dit zorgt ook voor een spectaculair beeld en zal de schoonheid van de natuur tot zijn recht komen.

2. Yellowstone National Park (VS)

In dit park zijn ontelbaar veel en diverse soorten dieren en planten, geisers, watervallen, rotsen en grotten te vinden. Op aarde zijn er weinig plekken die zo divers zijn als Yellow National Park. Het behoort hierdoor zeker tot één van de mooiste plekken van de Rockies.

3. De Icefields Parkway (Canada)

Dit is niet specifiek een plek, maar een weg die van Lake Louis tot aan Jasper in Canada loopt. Het is een prachtige route om te rijden en onderweg komt u langs de mooiste bergmeren en watervallen die de Rockies rijk is.

4. Valley of the Ten Peaks (Canada)

Deze vallei telt zoals de naam al zegt tien pieken met een beeldschone bergmeer. Dit is de ideale plek om lekker rond te wandelen en de natuur te ontdekken. Het is ook mogelijk om een bootje of kano te horen om het water op te gaan.

5. Glacier National Park (VS)

Dit park is vernoemd naar de duizenden jaren oude gletsjer die u hier vindt. Het park is zelfs uitgeroepen tot werelderfgoed. Naast de mooie bergtoppen vol met sneeuw, zin hier prachtige groene bossen, bergmeren en watervallen te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *