Kilimanjaro

Kilimanjaro

Geografische informatie

De Kilimanjaro is een bergmassief in de gelijknamige regio die zich in het noordoosten van Tanzania bevindt tegen de grens met Kenia. Het bergmassief bestaat uit drie aaneengesloten stratovulkanen: de Shira, de Mawenzi en de Kibo. De oudste van de drie is de Shira, een uitgedoofde vulkaan die voor een groot deel is ingestort. De later ontstane Mawenzi, ook uitgedoofd, is de op twee na hoogste berg in Afrika. De jongste vulkaan is de Kibo, een slapende vulkaan met 5895 meter is dit de hoogste berg van Afrika. De top is over een oppervlakte van ruim elf vierkante kilometer bedekt met gletsjers en ijsvelden. De Kilimanjaro staat op de seven summits lijst, waar de hoogste toppen per continent op staan. De berg staat erop namens het continent Afrika. Dit zorgt dat veel ervaren klimmers deze berg willen beklimmen en andere toeristen hier willen wandelen.

Het landschap

De Kilimanjaro zorgt met zijn perfect besneeuwde top voor een mooi en apart beeld van het landschap in Oost-Afrika. Daarnaast is de Kilimanjaro de grootste vrijstaande berg ter wereld en torent het boven de omringende savannes van Tanzania uit. Aan de voet van de berg en een klein stuk hogerop groeit er veel flora en zijn er verschillende dieren die hier leven. Hier is de tempratuur een stuk aangenamer dan hogerop waar die geleidelijk daalt. Op een gegeven moment verandert het kleurrijke landschap van de Kilimanjaro zich om tot een maanlandschap zonder veel leven. Op de top van de berg maakt de laatste begroeiing plaatst voor een glinsterende ijs- en sneeuwtapijt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *