Elbrus gebergte

Geografische informatie

De Elbrus is een stratovulkaan in de Grote Kaukasus in het zuidwesten van Rusland. De Kaukasus is een hooggebergte in Euraziƫ tussen de Zwarte zee en de Kaspische Zee in het gelijknamige gebied. De Elbrus is sinds ongeveer 2000 jaar ingeslapen en is met 5642 meter de hoogste berg van Europa en Rusland. De Elbrus behoort ook tot de seven summits, daartoe worden de hoogste bergen van elk continent gerekend. Deze berg staat erop namens Europa en is daarom populair bij ervaren bergbeklimmers die graag alle hoge bergen van deze seven summits lijst willen beklimmen.

Een berg voor ervaren klimmers

De gespannen verhoudingen tussen de volkeren in het verleden in de Kaukasus is het gebied qua toerisme nog niet erg in trek. Hier zit sinds een aantal jaar echter wel verandering in. Zo bieden reisorganisaties al skireizen aan en groepsreizen om dit schitterende berggebied te verkennen. Tussen juni en september is de beste periode om de Elbrus te beklimmen of om er te wandelen. De Elbrus is een mooie berg om te beklimmen als u al enige ervaring heeft bijvoorbeeld in de Alpen. De Elbrus is een stuk rustiger en uitdagender dan de Alpen, dus vooral geschikt voor bergbeklimmers en wandelaars met meer ervaring. Het uitzicht op de Elbrus is adembenemend en alleen het uitzicht is al de moeite waard om deze berg te beklimmen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *