Alpen in Oostenrijk

De Alpen

Geografische informatie

De Alpen zijn een bergketen in Europa. In het westen van de Alpen liggen toppen boven de 4000 meter. De hoogste top van de Alpen is de Mont Blanc met 4810 meter, daarnaast zijn er 128 toppen hoger dan 4000 meter. De Alpen is een relatief jong gebergte en hier ontspringen vele grote rivieren van Europa, zoals de Rhône, de Rijn, de Po en de Inn. De Alpen vormen ook een belangrijke klimatologische en geografische grens in Europa. Ze vormen de waterscheiding tussen het noorden en het zuiden van Europa en het mediterrane klimaat in Zuid-Europa van het gematigde klimaat in Noord- en Midden- Europa.

Het landschap

De Alpen liggen verspreid over meerdere Europese landen. Het gebergte heeft diverse wandelroutes in alle categorieën. In de prachtige valleien van de Alpen liggen de makkelijkere routes en is het mogelijk om het hele jaar door te wandelen. Echter op hoger gelegen delen liggen zware routes waar het soms onmogelijk is om te komen door de weersomstandigheden. De verschillende seizoenen geven elk hun eigen charme aan het landschap in de Alpen. In de zomer staan de imposante grijze bergen in grot contrast met grasgroene Alpenweiden en helderblauwe meren. In de herfst verkleuren de bomen in het Alpenland in mooie herfstkleuren: bomen met gele, oranje en bruine bladeren weerspiegelen mooi in de bergmeren. In de winter zorgt de sneeuw met laaghangende mist voor een sprookjesachtige sfeer in de Alpen. In de lente krijgt de natuur in de Alpen weer langzaamaan hun kleurrijke bladeren terug, wat voor een mooi beeld zorgt. In de Alpen groeit een grote diversiteit aan flora en fauna, dit zorgt voor een prachtig beeld bij het wandelen in dit gebergte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *